středa 26. listopadu 2014

Andre Rieu nehraje v Itálii úmyslně


Andremu Rieu se pokaždé podaří každého s jeho nakažlivou hudbou rozhoupat. Král valčíků vydává v této době zbrusu nové album: Láska v Benátkách. Podle mistra je Itálie kolébkou hudby, ale sám zde nekoncertuje. 

 

 


Je úžasné, co všechno odtud pochází, proto zde také nehraji", říká André Rieu v rozhovoru s Humbertem Tanemv v pořadu televize RTL Late Night. „Tam jezdím jenom na dovolenou.“
65-letý houslový virtuos miluje požitek sedět na terase kavárny v anonymitě a nepoznán.

Požitek je také nové čarovné slůvko pro Andrého, který měl dlouho problémy se zdravím, ale nyní již zase pracuje naplno. "Uvědomil jsem si, že musím zpomalit," říká André. "Ne, že bych dával méně koncertů, ale poskytuji méně rozhovorů a nebudu už například chodit zahajovat otevření nové budovy a podobně. Také jsem nikdy nebral v úvahu jet lag, prostě jsem jel dál, a to není dobře."

Mezitím drží mistr otěže opět pevně v rukou. Dokonce zasahuje do návrhů na šaty, které mají členky orchestru na sobě. Jen tak tak, že je nešije sám. "Mám lidi, kteří to dělají, ale pokaždé vidím předposlední návrh," směje se. „Ano, protože se na ně musím dívat, haha." 

(RTL Boulevard 5.11.2014) 

Žádné komentáře:

Okomentovat