úterý 23. prosince 2014

Není to jen hrát...

Jsme-li na koncertu Andrého, vidíme ho krásně oblečeného a pohodového a stejně tak i další členy orchestru. Před očima se nám střídají nádherné dekorace a promítají působivé efekty, které poslech z příjemné, veselé, ale někdy i melancholické hudby podkreslují.
André a jeho orchestr na nás vyzařují dobrou náladu  a nás jako diváka nenapadne myslet na to, jak se dostali na jeviště, jestli měli dobrou cestu, měli čas se najíst, soundcheck byl v pořádku, je někdo nemocný, atd atd.

Včerejší plánovaný koncert byl jeden z koncertů, který se málem nekonal. Druhý den po koncertu v Manchestru, včera tedy, se orchestr vypravil na čtyřhodinovou jízdu autobusem, který je měl dopravit do Glasgowa, kde začínal koncert v osm hodin večer. Všechno krásně naplánováno, jenom nikdo nepočítal se zácpou na dálnici. Více jak tři hodiny stál autobus v koloně a když se   řidič mohl konečně rozjet, byl zadržen silniční hlídkou...

Dnes mohu potvrdit, že koncert se konal včas, byl nádherný a publikum nepoznalo, že celý orchestr včetně se svým dirigentem měli pouhou slabou hodinku na přípravu na koncert, na večeři a na to, netvářit se unaveně a vystresovaně. A to patří k profesionálům.


Přeji všem krásné vánoční svátky a do roku 2015 pohodu, zdraví a mnoho hudebních zážitků!

Žádné komentáře:

Okomentovat