středa 14. ledna 2015

JSO se představuje: Manoe Konings


Manoe je jedna z nejznámějších tváří orchestru. Na květnovém koncertu loňského roku v Praze ji diváci bohužel museli postrádat, (po návratu z Mexika onemocněla). Doufejme, že letos ji učínkování v O2 Aréně vyjde.
Manoe se začala učit na Es klarinet ve svých šesti letech. Později vystudovala konzervatoř v Maastrichtu. Vedle studia hry na klarinet (zůstala věrná klarinetu Es) studovala zpěv, pop-jazz..



André Rieu o Manoe: "Manoe je případ sám pro sebe! Když ji vidíte oblečenou v černém koženém obleku na motorce v ulicích Maastrichtu, těžko si umíte představit, že to je to samé děvče, které večer vypadá ve svých krásných šatech jako pohádková princezna.
Na pódiu je Manoe opravdový klaun. Hraje na klarinet, na saxofon, na dudy, na kytaru, k tomu  zpívá a tancuje... a kdybych ji požádal, aby to provedla všechno najednou a dělala přitom stojku, ještě by to udělala!
To, že jsme každý večer na pódiu v plném počtu, můžeme poděkovat Manoe: kontroluje při každé zastávce autobusu nebo letadla, jestli je každý na svém místě, aby nikdo nezmeškal a nemusel nás pak dohánět."

Manoe hraje Hava Nagila

2 komentáře:

  1. Je to jedna úžasná a veľmi šikovná hudobníčka, komička a zabávačka tohto vynikajúceho orchestra hra na niekoľko hudobných nástrojoch vynikajúco vďaka manoe

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu manoe jje boska člověkem zasměje všichni sou skvělí Andrej Rio je Boskovice má moc hezkou hudbu hodně ji poslouchám adsejim hodně daří zbynek

    OdpovědětVymazat