pátek 22. května 2015

Dnešní odpoledne v Praze (převzato z oficiálních webových stránek www.andrerieu.com)


Každodenní cestování po světě a vedení orchestru, tak, jak to dělá André, je doslova život špičkového sportovce. Takže obyčejně, kamkoliv na světě přijedeme, zůstane André přes den ve svém hotelovém pokoji, aby zde disciplinovaně a podle přísného plánu studoval, pracoval a ... sportoval.

Ale dnes, tady v Praze, udělal výjimku. Vyšel si z hotelu na dvě hodinky do města, aby zde navštívil některé ty nejslavnější pražské památky: Karlův most, Staroměstské náměstí a samozřejmě sochu českého skladatele Antonína Dvořáka, kterého velmi obdivuje.

André připustil, že Largo z Dvořákovi 9.symfonie na CD Romantické chvíle, je jednou z těch nejkrásnějších a nejdojemnějších skladeb, kterou kdy sám nahrál. Je skvělé být tady ve městě, kde Dvořák žil a pracoval. André zde navštívil také Starou Synagogu, což je nejstarší synagoga v Evropě, která je stále v provozu.

A stejně jako Mozart, který byl v Praze snad ještě slavnější než ve Vídni, nemohl André ujít dva kroky, aby ho nestavěli fanoušci z celého světa a nechtěli se s ním vyfotit!
Teď se tedy již vrátil do svého pokoje, aby se připravil na náš dnešní večerní koncert v O2 Aréně. Už se moc těším!!! (Frank S., volný překlad EWI)

Na http://www.andrerieu.com/nl/nieuws/andre-visits-prague se můžete podívat na všechny fotografie z procházky po Praze.

Žádné komentáře:

Okomentovat