pondělí 25. ledna 2016

Bludný Holanďan André Rieu
 



Děkuji tímto paní Hofmanové za zaslání odkazů na krásnou sérii fotografiíe z koncertu v Chemnitzu, které fotil její syn Petr, a na článek na jeho blogu, oboje pod názvem, který jsem použila v titulu tohoto příspěvku.
Článek je zajímavý tím, že ho psal mladý člověk pro mladé, svérázně, kriticky a s humorem vlastním dnešním mladým lidem.

(Foto: Petr Hofman)
Fotosérie z Chemnitzu


"Je tomu několik dní, co jsem v Chemnitz navštívil koncert jednoho z nejznámějších houslistů současnosti, Andrého Rieu. Přiznávám rovnou, že pouze jako doprovod. Že vám to jméno nic neříká? Jenom klid, jste zřejmě ještě mladí a pravděpodobně vám ještě nebylo padesát, a proto vám o něm něco ve stručnosti napíši, abyste to nemuseli hledat na Wikipedii. Tak zaprvé byste měli vědět, že to je Holanďan. Tedy spíše bludný Holanďan, protože se svým orchestrem bloudí po celém světě už dlouhá léta (přes 27 let!). O tom, kam vyrazí příště, přemýšlí (dle jeho slov) vždy po koncertu, když leží v posteli v pyžamu. Osobně bych věděl o příjemnějších věcech, o kterých se dá v posteli přemýšlet. Narodil se v Maastrichtu (tohle jméno už snad z dějepisu znáte) a často tam páchá koncerty dodnes. Jeho otec byl dirigent a André na housličky začal hrát údajně již v pěti letech. Housle mu nyní vydělávají miliony peněz, takže milí rodičové, vezměte si z něho příklad a posílejte své děti do houslí. Zřejmě vám miliony, tak jako André, nevydělají, ale nebudou alespoň sedět doma u počítače. Vy zároveň budete mít klid, tedy pokud vám nebudou hrát na nervy doma...." Celý článek




Žádné komentáře:

Okomentovat