pátek 22. dubna 2016

Článek z rumunského tisku


Andre Rieu věnoval dar obětem požáru v klubu Colectiv. V prodeji jsou již vstupenky na letošní druhý koncert v Rumunsku



Slavný nizozemský houslista Andre Rieu byl v Rumunsku začátkem tohoto týdne, aby předal zisk dosažený z prodeje DVD „Andre Rieu Live in Bucharest”. Výtěžek z prodeje byl určen obětem požáru, který vypukl v loňském roce v klubu v Bukurešti.

Celkový dar dosáhl 150 tisíc EUR a předán byl během charitativního galavečera, organizovaném v Bukurešti. Akce se zúčastnilo i několik obětí požáru.

Dosud bylo prodáno tisíce kopií DVD a Carrefour Romania oznámil, že prodej bude opět zahájen během velikonočních svátků.

Andre Rieu byl jednou z osobností, které přišly zapálit svíčku do klubu Colectiv v Bukurešti krátce po tragickém požáru v loňském roce. 30. října 2015 se přibližně 400 lidí bavilo při rockovém koncertu v klubu Colectiv, když začalo hořet od ohňostroje, který osvětloval jeden pilíř v klubu. 64 lidí po tragickém požáru zemřelo, mnoho dalších bylo zraněno.

Na loňských koncertech Rieuho v Rumunsku navštívilo v létě více než 85.000 diváků. Houslista se společně se svým Johann Strauss orchestrem vrátí do Bukurešti letos v červnu.

Ačkoli byl vyhlášen zatím jediný koncert na 11. června, v prodeji jsou již vstupenky na druhý, 12. června. Obě představení se budou konat na náměstí Constitutiei v Bukurešti, stejně jako v loňském roce.

(Romania-Insider.com, 15. duben 2015, volný překlad EWI)