neděle 3. července 2016

Koncerty na na náměstí Vrijthof v Maastrichtu - závěr


Rok 2011 se vyznačuje návštěvou amerického herce Anthonyho Hopkinse, který složil skladbu Valčík pokračuje a která měla v Maastrichtu premiéru. Anthony Hopkins seděl v publiku při první koncertu.

Valčík pokračuje (začíná ve 3:30)


Na letních koncertech 2011 opět vystupoval americký evangelický sbor z Harlem společně s africkým evangelickým sborem ze Soweta.

Celý koncert Vrijthof 2011


Koncert v roce 2012 se konal koncem června. André pozval stejně jako v roce 2008 mužský sbor Maastreechter staar (maastrichtská hvězda)
Einzugsmarsch & Fliegermarsch (pochod)


 Bohužel jsem na youtube celý koncert 2012 nenašla...:(


Rok 2013 byl významný pro celé Nizozemí. Královna Beatrix podstoupila trůn svému synovi Alexandrovi a
André Rieu a JSO také v ten den hráli v Amsterdam na náměstí Dam. Pochopitelně, že tato významná událost také ovlivnila koncerty na Vrijthofu. Proto bylo jeviště vyzdobeno oranžovými mašlemi a hudebníci opásáni oranžovou šerpou. Koncert měl také vícero hostů. Na tom prvním hrál s orchestrem orchestr Jostiband, tělesně a mentálně postižení muzikanti. Tento orchestr je v Nizozemí jedinečný. Dále zde hostovali argentinský hráč na bandoneon Carlos Buono a bratr Michaela Jacksona Jeremy Jackson.
 Carlos Buono Maastricht 2013

Celý koncert Vrijthof 2013

V roce 2014 se odehrával koncert v italském duchu s přiléhavým názvem Láska v Benátkách.
Jako hosta pozval André Rieu mimo jiné mladinkou Amiru Willighagen, která zazpívala O mio babbino caro.



A publiku se také připomněl dříve velice populární Rocco Granata.

Celý koncert Vrijthof 2014

Po úspěšné řadě koncertů v Bukurešti pozval André v roce 2015 do Maastrichtu proslulého rumunského hráče na píšťalu Georghe Zamfira, společně se skupinou žáků jeho školy.


Celý koncert Vrijthof 2015