pondělí 19. prosince 2016

Situace dnes


Po dvou dnech nejistoty, kdy se bezvýsledně čeká, jestli, a s jakými následky, se člen orchestru probere, se rozhodl André Rieu všechny koncerty v Anglii zrušit (odložit.)

Pohnutý Pierre Rieu v show.nl, (který 17.prosince hned přiletěl s dalšími členy rodiny hudebníka do Anglie):

"Častěji  říkáme, že jsme jedna rodina a to se ukazuje obzvlášť v těchto chvílích... U našeho orchestru je už 20 let,  u nás se seznámil se svojí ženou a byli jsme svědky narození jeho dětí a je tedy pochopitelné,  že každý z nás je tak zdrcený,  že nikdo nemůže dělat,  jako by se nic nedělo.  To prostě nejde,  na pódiu to není žádná přetvářka,  je to opravdové."

Prohlášení Andrého Rieu:

„S hlubokou lítostí jsem se rozhodl také odložit koncerty v Londýně, Birminghamu, Manchesteru a Glasgow. Toto mělo být to nejkrásnější období v roce a my jsme se těšili na to, že vám všem, naše milované publikum, přineseme radost a štěstí. Ale mnozí z mých členů orchestru jsou se mnou více než 25 let. Jsme rodina. Touto tragickou událostí jsme hluboce zarmouceni a je pro nás nemožné pokračovat v turné tak, jak bylo plánováno. Děkuji vám všem mockrát za pochopení v této těžké chvíli. Naše srdce a myšlenky jsou teď s naším kolegou a jeho rodinou.“


Dnes se vrací celý orchestr zpátky do Nizozemí.