čtvrtek 13. dubna 2017

André Rieu slaví výročí na bílém plátně


André Rieu slaví tento rok výročí svého orchestru Johanna Strausse. Limburgský houslista založil orchestr přesně před třiceti lety a toto se oslaví v šedesáti kinech v Nizozemí. Letošní léto mohou diváci v celé zemi sledovat dva koncerty z náměstí Vrijthof.

Pod názvem „André v Cinemas“ budou koncerty na Vrijthofu vysílány satelitem v sobotu večer 22. července a v neděli odpoledne 23. července.

 (foto iamk.at)

 Pro návštěvníky kin má houslista něco extra. André van Duin (populární holandský herec, presentátor a komik) bude vysílání uvádět a s Rieu bude mít rozhovor v okamžiku, kdy sestoupí z pódia. Vstupenky na „André v Cinemas“ jsou ke koupi od čtvrtka 9.30 hod přes www.andreincinemas.com.

„Všichni se na toto zvláštní představení v červenci, kdy oslavujeme naše třicáté výročí, těšíme,“ říká Rieu. „Bude to zaručeně nezapomenutelný a kouzelný večer, a já jsem hrdý na to, že s „André v Cinemas“ můžeme dosáhnout publikum v celém Nizozemí.“

Rieu cestuje s orchestrem Johanna Strausse po celém světě. S orchestrem, který před třiceti lety začal jako malá skupinka muzikantů, která nacvičovala ve třídě v základní škole Rieova syna. „Když jsem v roce 1987 orchestr Johanna Strausse založil, měl jenom dvanáct členů. Nyní jsme s víc jak šedesáti lidmi na pódiu. I přesto, že se hodně změnilo, jedna věc se nezměnila nikdy: radost ze společného hraní, ať v malé skupince, nebo ve velkém orchestru.“

ANP 12.04.2017 Volný překlad EWI