čtvrtek 29. června 2017

Pokuta hloupá a absurdní


André Rieu nazývá pokutu, kterou jeho produkční společnost dostala za dětskou práci, ´hloupou´ a ´absurdní´. Podle světově proslulého houslisty se vůbec o nějakou práci nejednalo.

"Ty děti prožily čas svého života. Dokonce jsem je poslal do Eftelingu," dal houslista vědět Shownieuws. Pokuta přišla minulý měsíc na světlo a jedná se o přestupek z roku 2015. Tehdy byl na tradičních letních concertech na maastrichtském Vrijthofu jako host rumunský hráč na panovou flétnu Gheorghe Zamfir se svojí hudební a taneční společností. Ve společnosti byla také skupina mladých hráčů na panovou flétnu.

(foto: EWI)


Teprve při posledním koncertu přišel někdo z inspekce dětské práce, který dal bez jakéhokoliv varování Rieu leták. "Místo toho, aby nám při prvním koncertu řekl: Dejte si pozor, tohle musíte udělat nějak jinak, " zlobí se hudebník. "Myslím si, že je to hodně hloupé. Pokouším se ještě dostat pokutu zpátky. Za tu by se dal postavit dům. Za dítě je to 3000 euro za večer, tak si to spočítejte. "

Nizozemský zákon má přísná pravidla týkajících se dětí, které vykonávají práci v kultuře. O výši pokuty nechtějí ani Inspekce Sodiálních věcí a práce ani Rieu dávat informace, protože případ projednává soudce.

Boulevard Shownieuws 27. 6.2017