čtvrtek 2. listopadu 2017

Nové CD album ´Amore´

Nové CD album Andrého Rieu je óda na lásku. Na lásku k hudbě a na lásku k jeho oběma rodinám: k té malé, k jeho ženě a dětem, a k té velké, k Johann Strauss Orchestru. 'Amore' vyjde 24. listopadu,
ale již nyní si můžete CD reservovat na https://lnk.to/RieuAmoreFP





André o Natasha's Waltz
"Když byla moje žena Marjorie těhotná s naším druhým baby, dívali jsme se na po celém světě slavný film Válka a mír. Jenda z hlavních rolí, kterou hrál Henry Fonda, byl velmi sympatický Pierre, který nemohl pochopit, proč lidé válčí. V tu chvíli jsme věděli, jak se naše druhorozené baby bude jmenovat: Pierre! A tak byl Pierre pojmenován po Henry Fondovi. A pak přišel před nějakým časem náš nejstarší syn Marc, který je velký obdivovatel filmů, a vnukl mi nápad, abych hrál překrásný valčík z toho filmu."


André o Highland Cathedral
"Tento rok jsme oslavili společně s Johann Strauss Orchestrem 30 let. Po tři desetiletí jsme jenom nehráli, ale také jsme po celém světe společně cestovali, jako jedna velká rodina. Sdíleli jsme společně své myšlenky a pocity, a štěstí stejně jako smutné okamžiky.
Před 16 lety vážně onemocněla naše klarinetistka Manoe Konings, měla rakovinu prsu. Ale její vůle přežít a společně s námi pokračovat ve hraní jí dodala odvahu a sílu tuto nemoc překonat. Nádherná skotská skladba Highland Catedral, ve které hraje Manoe sólo na dudy, je óda na můj orchestr a na lásku, kterou všichni k sobě cítíme."