čtvrtek 11. ledna 2018

«Kroonsele met Sjoem» v zámecké kuchyni Andrého Rieu


Zdroj: https://m.srf.ch
10. leden 2018
Volný překlad EWI

Nové album, nová turné a ještě čas na rozhovor: Holandská hvězda houslista André Rieu přijala moderátora hudby SRF Christian Klemma pro exkluzivní rozhovor na svém zámku v holandském Maastrichtu.




Současný domov Andrého Rieu byl postaven v roce 1452. Zámek má 27 pokojů, které nejsou nijak okázalé. „Je to spíše romantický útulek“ říká Christian Klemm po návštěvě v Maastrichtu. André Rieu sám dodává: „Existují opravdu jen nevýhody. Ta stará dáma se musí neustále opravovat.“

"Kroonsele met Sjoem"

Skromná superstar přijímá svého hosta ze Švýcarska jednoduše v zámecké kuchyni. Hospodyně Monique jim podává místní specializaci: "Kroonsele met Sjoem", angreštový dort a sladko-kyselá pěnová lahůdka.


Takto posíleni vede André Rieu hudebního moderátora SRF do jedné z reprezentačních místností. Na jedné stěně visí impozantní obraz, který ukazuje mistra osobně. „Dostal jsem to jako dárek. Jinak bych na to nikdy nepomyslel, abych si sám sebe pověsil,“ říká hvězda. 



Hudba, láska a budoucnost

Následující rozhovor se zaměří na současné CD „Amore“, na Rieuho housle Stradivari, na titul „Král valčíku“ a na švýcarské publikum. Toto rozmazlí slavný houslista 20. ledna 2018 koncertem na stadionu Hallen v Curychu.
Stejně tak Andre Rieu hovoří o svém dlouhodobém manželství s Marjorií, která s ním úzce spolupracuje, o svých odpovědnostech zaměstnavatele a šéfa asi 100 zaměstnanců, a o jeho pověsti kontrolního fanatika.

„Glanz & Gloria“ v Maastrichtu

Téměř před třemi lety se
Glanz & Gloria* těšil soukromé zámecké prohlídce.
I tehdy otevřela hvězda Andre Rieu dveře pro své hosty ze Švýcarska a ukázala jim své bydliště.

Mistr davů

Andre Rieu, je hudební superstar.
Po celém světě oslavován jako „král valčíku“, patří tento holandský slavný houslista třicet let mezi nejúspěšnější mezinárodní vrcholné akty. S dokonalou kombinací valčíku, filmové hudby, muzikálů, opery a hitů dokáže nadchnout své fanoušky na pěti kontinentech.

Mistr davů“, jak jej nazval Wall Street Journal, prodal více než 40 milionů CD a DVD, třicetkrát se umístil na světových hitparádách, získal více než 500 ocenění Platinum a tři britské ceny za Album roku

*Glanz & Gloria program SRL