čtvrtek 8. března 2018

André Rieu dosáhl magického čísla 500 platinových ocenění po celém světě!

Universal překvapil houslistu a dirigenta zvláštní cenou.

André Rieu nastavil nový milník, jaký se nikde jinde v mezinárodním světě hudby nenachází: Od začátku své mimořádné kariéry a od začátku partnerství s Polydor / Universal v roce 1995, houslista a dirigent dosáhl magického počtu 500 platinových cen za celosvětový prodej alb a DVD.
Společnost Universal Music využila příležitosti po koncertě v berlínské hale Mercedes Benz, aby ocenila tuto mezinárodní hvězdu výjimečným a jedinečným oceněním. Tom Bohne, prezident společnosti Music Universal Music Německo předal Andrému Rieu nádherné pochromované housle, aby potvrdil jeho pozoruhodný prodejní úspěch na celém světě a vděčnost za věrnou a plodnou spolupráci.




Tom Bohne, prezident hudby Universal Music Německo: „André Rieu a jeho orchestr Johanna Strausse patří k nejúspěšnějším umělcům v oblasti populární klasické hudby. Je to celosvětová hvězda, ale co je ještě důležitější: Hraje-li, lidé kolem něj jsou naprosto pohlceni hudbou. Jsme hrdí a šťastní, že doprovázíme takového úžasného umělce, jako je André, po celá ta léta.“"
André Rieu: „Můj orchestr Johanna Straussa a já jsme absolutně šťastní a pyšní na tuto speciální cenu. Z hloubi celého srdce bych rád poděkoval všem našim skvělým a loajálním fanouškům po celém světě, kteří nám tento úspěch umožnili. Universal Music v průběhu let vykonával skvělou práci a jsem také velmi vděčný za jejich podporu. "

Jeho první album "Strauss & Co." znamenal průlom na německém trhu pro tohoto vždy přátelského hudebníka z Maastrichtu a jeho orchestru Johann Strauss. Další země a dokonce i další kontinenty následovaly. Vedle své domoviny a Německa, v Evropě - zejména Francie a Velké Británie - se jeho alba a koncertní lístky vždycky rychle prodávají. Stejně tak v Severní a Jižní Americe nebo v Austrálii - zde také pravidelně vytváří rekordy v prodeji a uchvacuje rozsáhlé publikum. K dnešnímu dni prodal 40 milionů alb a každoročně vystupuje před 600 000 lidmi.

V listopadu loňského roku vydal André Rieu poslední album s názvem "Amore", které se skládalo z 18 zcela nových studiových skladeb. Navíc byl vydán výroční DVD "Magic of Maastricht – 30 let orchestru Johanna Strausse", který skvěle ukazuje romantickou atmosféru pod širým nebem při každoročních koncertech v Maastrichtu. Tento rok je naplánováno na červencec rekordní počet: 13 koncertů. Od března je André Rieu a jeho orchestr opět na dalším mezinárodním turné. Koncerty se budoi konat v Mexiku, Tel Avivu, Kolíně nad Rýnem, Salzburgu, Záhřebu, Krakově, Praze, Vídni, Kodani, New Yorku, Detroitu, Washingtonu , Montreal, Buenos Aires, Melbourne, Sydney ... Je skutečný hudební dobyvatel světa!

(Zdroj www.andrerieu.com volný překlad EWI)




Žádné komentáře:

Okomentovat