sobota 12. června 2021

André Rieu začne na podzim turné, první show v Nizozemí bude v prosinci

nu.nl, 11.6.2021 

Houslista André Rieu vycestuje na podzim opět do zahraničí. Jednasedmdesátiletý umělec by měl se svým orchestrem hrát v říjnu a listopadu, mimo jiné v Chile, Uruguayi, Izraeli, Rakousku a Německu. Oznámil to v pátek na Instagramu. 

 V polovině prosince vystoupí Rieu v Nizozemí poprvé od lockdown v roce 2020. To vystupuje v Maastrichtu a začátkem ledna v amsterdamském Ziggo Dome. V tuto chvíli se jedná o několik představení, na která v pátek začal prodej vstupenek. Pokud bude větší zájem, mohou se přidat další koncerty, prohlásil jeho manažer v pátek. 

V začátku epidemie v březnu 2020 měl limburský houslista plné ruce práce s jeho dlouho očekávaným americkým turné. Toto dohoní Rieu v dubnu 2022. Poté následuje velká řada představení mimo jiné ve Velké Británii a Irsku. 

V červenci 2022 bude umělec celý měsíc k vidění na Vrijthofu, kam se po třech letech vrátí na svou tradiční sérii letních koncertů. Mnoho fanoušků si již koupilo lístky na podzim roku 2019 na řadu koncertů 2020, které musely být zrušeny. Letošní série byla také zrušena. Jeho štáb se musel před několika týdny rozhodnout a nebyl si jist, co je v létě kvůli koroně technicky možné. 

Na letní sérii 2022 na Vrijthofu je ještě k dispozici několik lístků. Rieu v současné době pracuje se svým orchestrem na albu Happy Together, které by mělo vyjít koncem tohoto roku. 

(Překlad EWI)

1 komentář:

  1. Děkujeme za tuto pozitivní zprávu.Tak ať to všechno vyjde tak jak má.Moc zdravím a držím palce.Michaela Hornová

    OdpovědětVymazat