čtvrtek 24. března 2022

 

 Korona dopadla na orchestr Andrého Rieu: předčasné ukončení turné

Koronavirus zasáhl tvrdě na orchestr Johanna Strausse Andrého Rieu, který je v tuto chvíli na turné po Spojených státech a Kanadě.

Ve skupině, kterou tvoří 110 lidí, bylo podchyceno přes dvacet nakažených. Proto jsou poslední dva koncerty na turné zrušeny.

“Máme z Portlandu smutné zprávy. Korona opět ukončila naše turné. Více než dvacet lidí z naší skupiny mělo pozitivní test. Proto jsme nuceni zrušit dva zbývající koncerty. Je nám moc líto fanoušků v Tacomě a Vancouveru,“ uvedl dirigent orchestru na svém Facebooku.

Bez potíží

Sám André Rieu si vede dobře. Je negativní, vzkázal z Ameriky jeho syn Pierre. „Teď se zabývá jen jedinou věcí, a to dostat skupinu domů. Během celé cesty jsme každého, kdo měl nějaké potíže, hned testovali a nechali je minimálně pět dní na místě. To se přihodilo celkem deseti lidem. Teď jsme se museli testovat na cestu do Kanady a dalších dvacet lidí bylo pozitivních. A ti neměli vůbec žádné potíže!“

Lidé s pozitivním testem musí zůstat pět dní v karanténě. Ostatní doufají, že budou moci co nejdříve odletět zpátky do Nizozemska.

Od 1. dubna končí nařízení o testování před vstupem do Kanady. Pierre Rieu: „Takže to je opravdu smůla. Na koncert v Kanadě, který byl již dvakrát kvůli pandemii přeložen, bylo prodáno více než 10 000 vstupenek.”

Nazývá to „velmi kyselým soustem“, že korona těsně před cílem takto všechno rozházela. Zrušení posledních dvou koncertů podle něj způsobí obrovskou finanční ztrátu. Ale důležitější je, aby nikdo opravdu neonemocněl,“ říká Pierre Rieu.

Nové datum

André Rieu a Johann Strauss Orchestr jsou na turné po Spojených státech od 9. března. Na programu měli celkem třináct koncertů v sedmi amerických státech. Dnes večer měli vystupovat v Tacomě (Washington). Koncertní turné mělo být ukončeno v sobotu v kanadském městě Vancouver. Pro oba koncerty se hledá nové datum. 

 Limburger, 24. 3. 2022 (EWI)

Žádné komentáře:

Okomentovat