Zapečená ryba
pro dvě osoby
- 2 mrkve
- 1 pórek (bílá spodní
část)
- kousek másla
- 50 ml bílého vína
- 100 ml smetany
-½ kostky rybího vývaru
- 150 g plátku tresky,
nakrájené na kostky
- 50 g krevet
- 150 g plátku lososa,
nakrájené na kostky
- 2 čajové lžičky
nasekané čerstvé petržele
- 2 čl nasekané majoránky
- 50 g nastrouhaného sýru
Gruyére
- sůl a nahrubo umletý
pepř
2 malé pekáčky
Troubu předehřejte na
180 °C.
Mrkev
a pórek nakrájejte na kolečka a osmažte na pánvi na másle.
Ochuťte solí a pepřem.
Zalejte
vínem a v něm zamíchejte smetanu a na kousky rozsekanou půlku
kostky rybího vývaru.
Povařte,
až mrkev napůl změkne.
Máslem vymažte pekáčky. Rozdělte v nich ryby, krevety a zeleninovou směs. Posypte petrželí a majoránkou a jako poslední sýrem. Dejte do trouby na 20 – 30 minut.
Příprava asi 20 minut
Zdroj Margriet č.41
Žádné komentáře:
Okomentovat