Zapečená ryba        

pro dvě osoby

- 2 mrkve
- 1 pórek (bílá spodní část)
- kousek másla
- 50 ml bílého vína
- 100 ml smetany
-½ kostky rybího vývaru
- 150 g plátku tresky, nakrájené na kostky
- 50 g krevet
- 150 g plátku lososa, nakrájené na kostky
- 2 čajové lžičky nasekané čerstvé petržele
- 2 čl nasekané majoránky
- 50 g nastrouhaného sýru Gruyére
- sůl a nahrubo umletý pepř

2 malé pekáčky

Troubu předehřejte na 180 °C.
Mrkev a pórek nakrájejte na kolečka a osmažte na pánvi na másle. Ochuťte solí a pepřem.
Zalejte vínem a v něm zamíchejte smetanu a na kousky rozsekanou půlku kostky rybího vývaru.
Povařte, až mrkev napůl změkne.

Máslem vymažte pekáčky. Rozdělte v nich ryby, krevety a zeleninovou směs. Posypte petrželí a majoránkou a jako poslední sýrem. Dejte do trouby na 20 – 30 minut.

Příprava asi 20 minut


 

Zdroj Margriet č.41

 

Žádné komentáře:

Okomentovat