neděle 14. února 2016

Koncerty v Německu


Dnes v noci se vrátili André Rieu a JSO ze třídenního turné v Německu. Koncerty se konaly ve městech Trier (Trevír), Neu-Ulm a Stuttgart. Fotografickou reportáž od Franka Steijnse s průvodním slovem z těchto měst najdete na oficiálních stránkách.
Pro zjednodušení uvádím povídání také v češtině.


"Nacházíme se v tom nejvíce "římském" městě Německa, v Trieru!
Nejslavnější stavba je tu Porta Nigra (Černá brána), která datuje ze 2. století. Není to krásné místo na zahrání některých kousků z našeho nového CD "Prázdniny v Římě?
A jak můžete vidět, někteří členové orchestru jsou ještě tak trochu v karnevalové náladě; typická tradice Maastrichtu a jeho okolí. :)" Fotografie Trier


"Dnes jsme vystupovali v Neu-Ulm, což znamená nový Ulm. Je hned vedle historického města Ulm, které se proslavilo svojí nejvyšší kostelní věží na světě, více jak 160 m vysokou. Ulm bylo rodné město Alberta Einsteina a bydliště našeho úžasného německého sopránu, Ivy Schell.
Takže možná proto zněla její píseň   ’Liebe Du Himmel auf Erde’ ještě krásněji!" Fotografie Neu-Ulm


Dnes v moci jsme měli krásný koncert v hale Hanns Martin Schleyer. Tolik krásných romantických melodií vhodných na uvítání Valentýna!
Nyní letíme domů ke svým milovaným. Náš příští koncert je v Kolíně nad Rýnem. Doufáme, že se tam setkáme! Fotografie Stuttgart


Žádné komentáře:

Okomentovat