pátek 7. srpna 2020


Členové orchestru Andrého Rieu začínají s mini koncerty

Nyní, když André Rieu a jeho orchestr Johan Strauss stále nemohou hrát kvůli koronové pandemii, vybral dirigent maastrichtského orchestru několik svých hudebníků, aby pořádali mini koncerty. Budou hrány pěti hudebníky, kteří formují společně Maastrichtský Salonní Orchestr.
Koncertní řada bude zahájena v prvním zářijovém víkendu na zámku St. Gerlach.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Nová verze
Rieu sám nehraje, ale společně s těmito hudebníky pod vedením houslisty a pianisty Franka Steijnse sestavil repertoár. Současný Maastrichtský Salonní Orchestr je novou verzí tělesa, se kterým Rieu zahájil svoji mezinárodní kariéru koncem 70. let.

Pavilon
Hodně z repertoáru je z tohoto období a hudebníci mají na sobě originální oblečení orchestru Johanna Strausse. Koncerty se budou hrát při večeři pod širým nebem na panství St. Gerlach. Za špatného počasí se vše přemístí do pavilonu v terénu, ve kterém se budou dodržovat všechna koronová pravidla.

Fanoušci
Rieu doufá, že tento soubor bude moci na podzim tohoto roku uvést řadu koncertů. To stále zajišťuje určitý obrat, i přes malou část jeho velkého orchestru. „Ještě důležitější je ale, že my jako hudebníci konečně můžeme znovu vystupovat a že nás naši fanoušci opět uslyší a uvidí,“ říká Frank Steijns.

Příliš nejisté
Šance, že celý orchestr Johanna Strausse bude ještě v tomto roce někde vystupovat, není tak velká. André Rieu minulý měsíc řekl, že doufal, že v listopadu pojede na turné do Izraele, ale od nárůstu infekcí, které tam prudce vzrostly, se tato šance stala menší. "Doufáme, že budeme moci společně vystupovat znovu co nejdříve, ale musíme čekat na vývoj v medicíně," říká Steijns. "Situace je stále příliš nejistá."

L1, 6.8.2020

4 komentáře:

  1. Děkuji za zprávu, ikdyž se nás přímo netýká. Je fajn, že alespoň někoho v Nizozemí potěší krásnými melodiemi.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za zprávu,napsala jsem to na stránky

    OdpovědětVymazat
  3. Myslíme na vás všechny a držíme palce ať se daří.Michaela Hornová

    OdpovědětVymazat