neděle 9. srpna 2020

Rieu musí na terase normálně zaplatit: 'Neuvěřitelné'

Když si dá André Rieu po rozhovoru na terase na Vrijthofu šálek kávy, dostane normálně, stejně jako všichni ostatní, účet. “Pokaždé jsem z toho překvapen.” 

Maastrichtský hudebník to považuje za neuvěřitelné. „Tito podnikatelé na mě vydělávají ohromné částky,“ říká v rozhovoru s AD. "Klidně to napište, sami ví, že to tak je."

"Během těch tří týdnů navštíví moje koncerty 150 000 lidí. Hotely, restaurace, kavárny jsou plné, obchody mají trojnásobný výnos. Všechno díky hudbě. Sám jsem byl tak vysokou částkou ohromen,“ vypráví Rieu v novinách. 

Korona-stop 

Od té doby, kdy byly v březnu zrušeny kvůli viru korona jeho americké koncerty, Maastrichtčan nic nevydělává. Přesto ještě Rieu netrpí nespavostí z důsledků, i když je realistický.
„V uplynulých letech jsme si vedli dobře, takže ještě nějakou dobu vydržíme,“ řekl na L1 začátkem minulého měsíce. "Ale pokud nebudeme moci hrát příští rok, pak se obávám, že budeme muset skončit." 

 

Foto Facebook André Rieu

 Zdroj: L1, Maura Laarman, 8. srpen 2020, překlad EWI

4 komentáře:

  1. Všude na světě se najde úzkoprsost :(

    OdpovědětVymazat
  2. šílenost,co říct,co si o nich asi mysli

    OdpovědětVymazat
  3. Ano.Na Andrém a JSO je závislých mnoho profesí a lidí,nejenom orchestr.Maastricht tak žije z turistického ruchu,z fanoušků orchestru JSO a Andrého.Michaela Hornová

    OdpovědětVymazat