pátek 23. června 2023

 

André Rieu na audienci u papeže Františka


André Rieu se v pátek v Římě setkal s papežem Františkem.
Papež přijal dvě stě umělců z různých zemí.

 

Velká čest

Rieu měl audienci v Sixtinské kapli ve Vatikánu. Na maastrichtského houslistu setkání velmi zapůsobilo. Mohl si potřást rukou s papežem. „Bylo to opravdu velice zvláštní a pro mě velká čest," říká během své zpáteční cesty do Nizozemska. „Bylo to v Sixtinské kapli, což je samozřejmě neuvěřitelně krásné prostředí."

 

Citlivá struna

Navíc se slova církevního představitele dotkla u Maastrichčana citlivé struny: "Papež měl na začátku speciálnní projev a při něm pronesl opravdu hezká slova. Jeho poselstvím bylo, že bychom měli žít více v harmonii. No a přesně to je to, co celý svůj život dělám se svou hudbou.“

 

Vypadal dobře

Řím je jedním z oblíbených měst Andrého Rieu, které se snaží každý rok navštívit. Pro toto zvláštní pozvání rád odletěl do věčného města ještě jednou, kde ho přijetí nezklamalo. "Recepce byla dobře zorganizovaná a každý musel předem odevzdat svůj telefon. Nebylo tam přesto přehnaně moc ostrahy. Myslím, že vypadá dobře, vzhledem k tomu, že právě opustil nemocnici. Byl na invalidním vozíku, ale jinak šla audience dobře."

 

Nenechat si ujít

André Rieu odlétá dnes odpoledne zpět a pak se musí okamžitě vrátit do práce. Zítra večer vystoupí se svým orchestrem v Liverpoolu, koncert, který byl odložen kvůli Eurovizi. “V pondělí ráno máme také zkoušku na koncerty Vrijthofu. Ale toto jsem si nemohl nechat ujít.”


2 komentáře:

  1. Krásné ocenění pro Andrého hudbu a jeho celoživotní úspěšnou práci.

    OdpovědětVymazat
  2. Toto ocenění je veliká radost pro všechny, kdo mají jeho hudbu rádi.

    OdpovědětVymazat