Pizza André
na těsto: - 5 g droždí (sáček)
- špetka cukru
- 100 ml teplé vody
- 350 g hl.mouky
-1 čajová lžička soli
- 1 pol. lžíce olivového oleje
- 150 ml vlažné vody
na omáčku: - 1 malá cibule, nakrájená
- 1 stroužek česneku, rozmačkaný
- olivový olej
- 400 g rajčat bio pomodori, nakrájená
- 25 ml masového nebo zeleninového vývaru
na oblohu: - strouhaná mozzarella
- kolečka salámu, plátky šunky
- artyčoky
- plátky žampionů
- hrstka oliv (bez pecek)
- 2 natvrdo vařená vejce, nakrájená na plátky
- 4 kousky ančoviček
- 4 kolečka ananasu nakrájená na kousky
Droždí a cukr dobře rozmíchejte ve 100 ml teplé vody. Na chvilku odstavte. Do velké mísy nasypte mouku a udělejte uprostřed důlek. Do důlku nalejte směs s droždím a dobře promíchejte s moukou.
Rozmíchejte sůl a olivový olej ve vlažné vodě a přidejte k těstu. Vypracujte těsto, pokud bude moc suché, přidejte trochu vody. Pak mísu přikrejte mokrou utěrkou, nechte minimálně 1 hodinu odpočívat na teplém místě, kde není průvan. Mezitím připravte omáčku.
Osmahněte na oleji cibuli a česnek, přidejte na kostičky nakrájená rajčata a vývar. Vařte mírně, až se udělá hustá omáčka.
Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň.
Těsto pizzy ještě jednou prohněťte. Vyválejte na vále poprášeném moukou do oválu.
Plech na pečení vyložte papírem na pečení a lehce ho potřete olivovým olejem.
Položte těsto na papír a rozdělte na něm omáčku. Nešetřete s ní, ta právě posílí chuť. Pak rozdělte po povrchu sýr, salám, šunku, olivy a plátky vajec. Na každý kousek vejce dejte kousek ančovičky. Jako poslední rozdělte po pizze kousky ananasu.
Upečte v troubě vyhřáté na 240 °C asi 6-8 minut.
Příprava: 40 minut + 1 hodina kynutí
(Zdroj Margriet)
Žádné komentáře:
Okomentovat